KinderYoga


In deze tijd komt er veel op kinderen af en wordt er veel van ze verwacht. Ieder moment van de dag kan een kind prikkels opzoeken. Daarnaast wordt het, mede dankzij social media, steeds normaler om op iedere stap die je neemt te worden beoordeeld. Het is daarom extra belangrijk om de signalen van je lichaam te leren kennen, prikkels te leren filteren en een positief zelfbeeld te stimuleren.

Kinderyoga is een manier waarop kinderen kunnen leren herkennen wanneer zij behoefte hebben aan ontspanning en ook welke vorm van ontspanning op dat moment het beste aansluit. Tijdens kinderyoga is de benadering van kinderen positief en wordt er op een creatieve en speelse manier geleerd hoe een kind zichzelf kan waarderen en zichzelf met liefde en respect behandelt. De yogahoudingen bieden ook nog eens goede lichaamsbeweging, die het lichaam soepel en sterk maakt. Een kinderyogales bestaat, naast de verschillende yogahoudingen uit de volwassen yoga, uit samenwerkingsspellen, dansexpressie en meditatie- en stiltespelletjes.


Een les sluit altijd volledig aan bij de belevingswereld van het kind. Zo zal een les voor vijf- en zesjarigen vol met fantasie, versjes en sprookjes zitten, terwijl een les voor tieners juist meer uitdagende yogahoudingen en een thema als zelfvertrouwen bevat. Het belangrijkste tijdens yoga is uiteindelijk plezier!


Zoeken op deze site: